Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle zaparzane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
35 dag
mleko
250 ml
jajko
2 szt
żółtko jajek
2 szt
drożdże
2 dag
masło
5 dag
cukier
2 łyżki
cukier wanilinowy
2 łyzeczki
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle zaparzane

Drożdże rozetrzeć z cukrem waniliowym. 1 szkl mąki i połowę masła zalać 1 szkl wrzącego mleka i dokładnie wymieszać. Do przestudzonego ciasta dodać żółtka, jajka, drożdże, szczyptę soli, pozostałą mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na posypanej mąką stolnicy. Gdy podrosną, gotować w osolonej wodzie. Podawać polane utopionym masłem, posypane cukrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.02.2013 10:29
bardzo fajne
IlonaAlbertos 04.10.2012 11:49
Na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak