Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tatar z polędwicy wołowej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
50 dag
cebula
2 szt
żółtka z jajek
7 szt
ogórki konserwowe
2 szt
pieczarki marynowane
10 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z polędwicy wołowej

Oczyszczone z błon mięso zemleć w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki. Na środku każdego zrobić wgłębienie palcem i włożyć surowe żółtko. Każdy kotlecik skropić oliwą, wokół obłożyć drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkiem i cebulą. Do tatara można podać marynowaną, pokrojoną paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.04.2013 22:34
Zapowiada się naprawdę fajne danie.
IZABELA29 01.10.2012 08:35
nie jestem jego smakoszem
olkaaa 01.10.2012 08:33
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak