Marmolada pomarańczowa

Marmolada pomarańczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 kg
  • cukier żelujący

    1 kg
  • woda letnia

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pomarańcze sparzyć, osuszyć, obrać, usunąć błonki i pestki, rozdrobnić. Skórkę z 2 pomarańczy (bez białej warstwy) posiekać, wymieszać z rozdrobnionymi owocami, cukrem żelującym i wodą. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat