Przystawka z jajek

Przystawka z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • pieczarki

    1/2 kg
  • majonez

    1 łyżka
  • pomidor

    1 szt
  • zielona sałata

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo, gdy ostygną, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki i oddzielić żółtka od białek. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć w rondlu i niewielką ilością oleju. Dodać starte pieczarki przyprawić solą i pieprzem, smażyć mieszając, aż woda z pieczarek wyparuje ( farsz powinien być gęsty). Do zimnego farszu dodać gotowane żółtka i dobrze wymieszać. Białka nadziewać farszem, każdą połowę jajka przyozdobić niewielką ilością majonezu i zieloną pietruszką. Ułożyć na półmisku przybranym listkami zielonej sałaty i cząstkami pomidora. Jajka można nadziewać również żółtkami zmieszanymi z mieloną szynką i zielonym szczypiorkiem lub innymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

30.03.2012 09:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat