Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Musztardowa karkówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka
2 kawałki
Musztarda francuska Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Musztarda sarepska Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa karkówka

Mięso z karkówki umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami i posmarować musztardą sarepską i francuską. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 210 C. Mięso ułożyć na kratce i piec,aż będzie przyrumienione (mi zajęło to około 50 minut). Podawać z ziemniakami.

Taką karkówkę można przyrządzić na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 17.03.2011 16:57
super mięcho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak