Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowo-budyniowe
PONCZ: do ok 1/3 szklanki letniej wody wlać kilka kropel aromatu śmietankowego do ciast.
MASA BUDYNIOWA: Dwie szklanki mleka wlać do garnka, dodać 20 dag masła, cukier waniliowy i razem zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budynie i wlać do gotującego się mleka .Chwilę pogotować aż do uzyskania jednolitej masy. Gorąca masę wyłożyć na biszkopt i ostudzić.
MASA ŚMIETANKOWA: 2 łyżki kawy zalać 1/3 gorącej wody, wymieszać. Do kawy wsypać i rozpuścić żelatynę. Trochę ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem (6 łyżek) Dodać kawę z żelatyną i delikatnie wymieszać. Wylać na masą budyniową.
Ciasto schłodzić w lodówce. Wierz posypać na zmianę białą i czarną czekoladą.