Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z warzyw matijasów

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z matijasa
10 szt
zielona fasolka szparagowa
250 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
seler naciowy
250 g
ziarna czerwonego pieprzu
do smaku
koperek
1/2 pęczka
ocet
4 łyżki
oliwa
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzyw matijasów

Filety z matijasa opłukać w zimnej wodzie i osuszyć. Fasolkę beszamelować przez kilka minut w wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Seler pokroić w poprzek. Beszamelować chwilę w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Matijasy pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z warzywami. Ziarna pieprzu rozgnieść trzonkiem noża. Umyć koperek, posiekać. Z octu oliwy, czerwonego pieprzu i soli zrobić dressing dodać posiekany koperek i zalać sałatkę. Wymieszać odstawić pod przykryciem na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 22.08.2011 16:43
fajna
Izabela28 29.09.2010 11:21
Dobra sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak