DŻEM Z MALIN

DŻEM Z MALIN

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    2 kg.
  • cukier

    200 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Owoce przełożyć do prodiża i zasypać cukrem, smażyć, aż dżem stanie się kleisty. Gorący dżem przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

21.06.2011 20:48
nie za słodki ten dżem?ja robię z 20dkg cukru

danusia19671

15.03.2011 15:29
Pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat