Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jajka

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1
  • sól

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • mąka pszenna

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszac mleko z żółtkami, cukrem, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Ubic piane z białek. Pokroic jablka w krazki. Dodac do ciasta z bialkami. Smazyc do zarumienienia sie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

07.05.2012 18:26
pycha

Jastinka

31.03.2011 11:30
świetne

Grazyna0211

26.02.2011 10:14
uwielbiam racuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat