Tramezzini al tonno

Tramezzini al tonno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapary

    1 łyżka
  • ser ricotta

    100 g
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • świezo zmielony pieprz

    do smaku
  • sałaty

    4 liście
  • chleb tostowy

    8 kromek
  • orzechy pistacjowe

    2 mielone
  • tuńczyk

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Osączyć na sicie tuńczyka i lekko rozgnieść widelcem. Posiekać kapary i pistacje. Wymieszać w salaterce tuńczyka z kapary i pistacje z risotto. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połowe kromek z pieczywa obłożyć sałatą i równomiernie posmarować pastą z tuńczyka. Położyć z wierzchu pozostałe kromki. Mocno przycisnąć brzegi i przed podaniem poprzekrawać na trójkąty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

04.10.2011 16:13
faktycznie wykwintny

darus

10.08.2011 12:34
coś włoskiego - super

Adamorek

11.06.2011 13:34
tajemnicza nazwa

Anna146

10.05.2011 07:10
fajnie się nazywa, ale składniki to nie moja bajka

marzena06

30.12.2010 15:29
jakie świetne włoskie danie

Natalia/tubisiek

19.06.2010 07:55
Musi być pyszne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat