Pstrąg marynowany

Pstrąg marynowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1i 1/2 pęczek
  • pieprz,sól,cukier

    do smaku
  • musztarda

    1/2 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • pstrąg wędzony filet

    4 szt
  • ocet

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 filety z pstrąga ułożyć skórką ku dołowi w porcelanowej miseczce. Koperek z ziarnami pieprzu grubo posiekać. Wymieszać z solą i cukrem. Przykryć nim 2 filety. Pozostałe 2 filety położyć z wierzchu skórą do góry. Przykryć przeźroczystą folią. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień.
Krótko przed podaniem, sporządzić sos musztardowy. Wymieszać musztardę z cukrem, solą pieprzem, octem i łyżką marynaty z miski. Ubijając dodać olej, koperek dodać do sosu. Filety wyjąc z miski i zdjąć warstwę koperku trzymając ukośnie nóż oddzielić filety od skóry i ułożyc na talerzach i podawać z sosem musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

12.12.2012 13:30
pyszny musi być

Ewelina47

12.12.2012 13:30
pyszny musi być

melonik

01.03.2012 09:15
pycha

Justyna Jussstiii

21.08.2011 11:32
super

ewelina63

13.03.2011 13:56
coś pysznego

anja3107

16.06.2010 14:10
Uwielbiam pstrąga, zwłaszcza grillowanego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat