Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier żelujący 1 kg
likier 5 łyżek
sok z cytryny 2 szt
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z arbuza

Arbuz pokroić w kostkę lub słupki albo wyciąć z niego kulki.Kawałki arbuza przesypać w rondlu cukrem żelującym,przykryć i odstawić na 24 godziny.Następnie dodać sok z dwóch cytryn,doprowadzić masę do wrzenia i gotować na dużym ogniu około 4 minut,delikatnie mieszając.Pod koniec gotowania wlać likier i wymieszać.Gorącą konfiturę przełożyć do wyprażonych słoików.Słoiki starannie zakręcić,odwrócić do góry dnem i pozostawić konfiturę do ostygnięcia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.05.2011 13:31
z arbuza...pomysłowe
Natalia/tubisiek 06.05.2011 18:22
fajny pomysł :) podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak