Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab pieczony z ziołami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1 kg
czosnek
2 ząbki
listki szałwi
do smaku
wino białe
0,5 szklanki
masło
4 łyżki
olej
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka
koperek
1 łyżeczka
natka pietruszki
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z ziołami

Schab umyj,natrzyj solą,pieprzem i czosnkiem.Chłodź godzinę.Posiekane zioła utrzyj z masłem.W mięsie natnij kieszeń,wypełnij ją masłem ziołowym.Wierzch obłóż liśćmi szałwii,obwiąż sznurkiem.Obsmaż na oleju,włóż do brytfanki.Wlej wino.Piecz około godziny,polewając sosem.Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.05.2011 10:07
wyśmienity schabik
Krystyna32 19.04.2011 07:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak