Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z pulpecikami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
10 szt
wywar mięsny
2 l
marchew
1 szt
cebula
1 szt
pietruszka
1 szt
masło
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mięso mielone wołowe
30 dag
cebula
1 szt
jajko
1 szt
natka pietruszki
1 szt
natka szczypiorku
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z pulpecikami

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,włożyć do gotującego się wywaru i zagotować.Dołożyć pokrajaną i obsmażoną na maśle marchew,pietruszkę i cebulę.Gotować 5-7minut.Z mięsa,posiekanej i podsmażonej cebuli,jajka i przypraw uformować małe kulki,włożyć je do zupy i gotować 15minut.Gotową zupę posypać natką i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak