Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg \'\'meunier\'\'

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg
800 g
seler
35 g
marchewka
50 g
natka pietruszki
w/g uznania
masło
50 g
cytryna
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg \'\'meunier\'\'

Pstrąga oczyścić ,jarzyny opłukać, pokroić w paski i gotować w osolonej wodzie ,gdy będą miękkie włożyć pstrągi i gotować 15min,następnie wyjąć pstrąga razem z jarzynami na półmisek i skropić sokiem z cytryny,posypać drobno posiekaną natką pietruszki,na każdej porcji położyć plasterek cytryny i kawałek masła,podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.07.2011 09:38
super
patusia 07.03.2011 21:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak