Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa ziemniaczna popularna II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar kości i warzyw
1,5 l
ziemniak
600 g
kiełbasa
150 g
boczek wędzony
100 g
cebula
1 sztuk
mąka
2 łyżka
natka pietruszki
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
1 szczypta
papryka marynowana
1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczna popularna II

ziemniaki umyć obrać pokroić w kostkę zalać wywarem ugotować cebulę obrać opłukać drobno pokroić boczek pokroić w kostkę częściowo stopić na patelni wymieszać z cebulą podsmażyć dodać mąkę lekko zrumienić połączyć z ziemniakami pod koniec gotowania dodać kiełbasę pokrojoną w plastry następnie pomieszać z natką i przyprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak