Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sandacz z kurkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
4 dzwonki
kurki
20 dag
cebula
10 dag
mąka
1 łyżka
masło
3 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z kurkami

Rybę umyć,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem,skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę do lodówki.Cebulę obrać i pokroić w plastry.Kurki oczyścić,umyć i osuszyć.Rybę oprószyć mąką i usmażyć na połowie masła.Na reszcie masła udusić kurki z cebulą.Przyprawić solą i pieprzem,włożyć rybę i dusić około 10 minut.Podawać z ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 08.07.2011 13:41
ciekawe
Ania67 09.06.2011 11:29
wow
Natalia/tubisiek 15.04.2011 21:32
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak