Przepis i sposób przygotowania na: Tort gołąbkowy - meksykański
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114117/sos-pomidorowy.html
TORT GOŁĄBKOWY:
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw, odstawiamy.
W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Rozdzielamy liście kapusty,
gotujemy na małym ogniu do miękkości. Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju.
Jak zacznie się rumienic dodajemy odsączona fasolę, 3/4 słoika sosu pomidorowego meksykańskiego, mieszamy.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż - farsz gotowy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy 3 razy: liście kapusty i farsz. Zapiekamy w piekarniku w temp 160stopni ok 30 minut.
Przygotowujemy sos pomidorowy.
Gotowy tort gołąbkowy kroimy na kawałki, układamy na talerzu, polewamy sosem.
Smacznego!!!