Śledzie do ziemniaków II

Śledzie do ziemniaków II

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • sól morska

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • śledzie

    2 (w zalewie solnej)
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wyjać z zalewy i moczyć w wodzie przez całą noc. Na drugi dzień podzielić na mniejsze kawałki. Cebulę(białą i czerwoną)i ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miseczki wsypać pokrojone składniki, śledzie i majonez rozmieszany z jogurtem(bądź śmietaną). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ziemniakami purre.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat