Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem karmelowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wódka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krem karmelowy

Puszkę mleka gotujemy 3,5 godziny,puszka musi być cała zanurzona w wodzie,po ugotowaniu puszki nie otwieramy tylko pozostawiamy do wystygnięcia,gdy ostygnie otwieramy i przekładamy powstały karmel do miseczki ,dodajemy wódkę i mieszamy.Gotowy krem przelewamy do butelki i wkładamy do lodówki by się schłodził.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.01.2012 16:40
super
Krystyna32 14.11.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak