Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie rukoli

  • cheddar

    100 gram
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • oscypek

    1 duży
  • orzechy włoskie

    100 gram
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • suszone pomidory

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną.
- Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

12.02.2012 11:15
Super pomysł :)

Monika111

24.12.2011 13:45
pyszności :)

Magda60

02.11.2011 20:57
pomyslowo

Ela15

27.07.2011 12:09
fajne

Aneta41

08.03.2011 13:28
ślicznie wygląda

ziutula

25.12.2010 00:50
smacznego...

Aleksandra45

23.12.2010 15:04
śliczne zdjęcie i świetny przepis

pacpaw

10.12.2010 21:16
to juz wiem do czego uzyje rukole

pacpaw

10.12.2010 21:16
to juz wiem do czego uzyje rukole

aginaa

29.11.2010 14:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat