Chrupiąca sałatka z rukoli z gruszkami, serem gorgonzola i włoskimi orzechami polana miodowym dressingiem

Chrupiąca sałatka z rukoli z gruszkami, serem gorgonzola i włoskimi orzechami polana miodowym dressingiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie rukoli

  • GORGONZOLA

    100 gram
  • miód płynny

    1 lyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • oliwa z oliwek

    5 łyżeczek
  • gruszki

    2 w syropie:
  • orzechy włoskie

    150 łuskane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Rukolę myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzu. Na rukoli układamy orzechy włoskie i pokruszony ser gorgonzola. Odsączone z syropu gruszki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w półplasterki. Układamy na rukoli z włoskimi orzechami i serem gorgonzola
- Przygotowujemy dressing: oliwę z oliwek extra vergine mieszamy z miodem i sokiem z cytryny oraz solą (niekoniecznie - bo gorgonzola jest słona) i pieprzem najlepiej w słoiczku, delikatnie wstrząsając, tak by powstała jednolita emulsja. Polewamy przygotowanym dressingiem sałatę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

26.01.2012 18:28
niebie?skie Wszystko co lubi?.Super!!!

PaniMISIOWA

10.07.2011 13:33
smaczne

maryśka

27.06.2011 08:07
smaczności

Aleksandra45

25.02.2011 15:51
lubię rukole

etka

19.10.2010 13:07
cudna, pycha rukola!

anecia04

05.10.2010 10:12
polecam, zwłaszcza, że gruszki w syropie są bardzo smaczne

agnieszka189

04.10.2010 21:44
ekstra

Marcin46

24.09.2010 09:28
mniamuśne. Prościutkie ;)

SmacznaPyza

15.09.2010 20:03
bardzo smakowite połączenie

etka

31.08.2010 11:42
smakowicie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat