Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek białych szparagów

  • bób

    300 gram
  • kiełki słonecznika

  • feta

  • koperek

  • Szczypiorek cienki

  • bazylia otarta Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Bób gotujemy. Obieramy za skórek
- Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
- Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
- Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z bazylią oraz solą i pieprzem doprawiony.
- Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna156

16.09.2010 11:05
To musi smakować :) Kocham zieleninę

etka

10.09.2010 20:59
wow,robi wrażenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat