Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • cukier

    3 szklanki
  • goździki

    6 sztuk
  • cukier wanilinowy

    1 torebka
  • woda

    4 litry
  • skórka otarta z jednej cytryny

  • ckórka z pomarańczy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z cukrem. Dodać rabarbar i gotować ok 5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia. Do gazy zawinąć skórki i goździki. Do wrzątku włożyć gazę i wsypać cukier wanilinowy. Pozostawić ok 2-3. Ugotowany kompot odstawić do wystudzenia. Podawać najlepiej mono schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

15.09.2010 21:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat