Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

keks marmurkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
375 g
mąka ziemniaczana
125 g
proszek do pieczenia
1 opakowanie
cukier
250 g
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
sól
szczypta
Sklep Prymat
masło
260 g
jaja
4 szt
mleko
180 ml
kakao
30 g
migdały mielone
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: keks marmurkowy

mieszamy mąki i proszek do pieczenia i wsypujemy do wysokiej miski. Dodajemy cukier, cukier waniliowy sól, masło, jaja i mleko. Mieszamy łyżką, następnie mikserem, mieszać aż będzie gładka masa. Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wylewmy połowe ciasta. Do reszty dodajemy łyżkę cukru, kakao, migdały i 2 łyżki mleka i nakładamy na jasne ciasto w foemie. Pieczemy godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak