Krajanka z marmoladą

Krajanka z marmoladą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    20 dag
  • cukier

    1/2 szklanka
  • jaja

    2 sztuki
  • miód

    25 dag
  • mleko

    6 łyżek
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • masło

    12,5 dag
  • dżem

    12,5 dag
  • przyprawa do piernika

    1/2 torebki
  • marmolada

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz, cukier, miód i kakao zagotować.
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, mleko, dżem, przyprawę, mąkę z sodą i utrzeć na jednolitą masę.
Na końcu dodać pianę z białek.
Piec w temp. 180*C ok. 20 minut.

Po wystudzeniu podzielić na dwie części, posmarować marmoladą i złożyć razem.
Pokroić w kwadraty o boku 3 cm.
Boki ciasteczek smarować polewą kakaową i obtoczyć w mielonych orzechach włoskich, wierzch ciasteczka również posmarować polewą i udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

16.08.2011 10:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat