Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka z kremem migdałowym
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, dżem, przyprawę, mąkę z sodą ucierając na jednolitą masę.
Na końcu dodajemy pianę z białek lekko mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem.
Piec w piekarniku 180*C przez ok. 20 min.
Wystudzić a w tym czasie ucieramy krem.
Tłuszcz ucieramy do białości dodajemy cukier puder, kefir, olejek.
Ciasto przekroić na pół. Jedną część smarujemy połową kremu i przykrywamy drugą częścią ciasta (praktyczna rada-glazurę ciasta układamy po zewnętrznej stronie).
Złożone ciasto kroimy na kwadraty o boku 3 cm.
Boki każdego ciasteczka smarujemy pozostałym kremem i obtaczamy w kokosie, wierzch polewamy polewą czekoladową i dekorujemy orzechem.