Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
4 szt
ziemniaki
30 dag
marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
por
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
smalec
1 łyżka
boczek wędzony
10 dag
mąka
1 łyżka
przyprawa kucharek
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Grzyby pokruszyć i namoczyć na kilka godzin. 1 litr wody zagotować, dodać liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i pietruszkę, grzyby, pokrojony por, sól i gotować około 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do zupy i gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą. Zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem okrasić utopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.05.2013 21:37
Podoba mi się to połączenie.
Urszula5 19.03.2012 13:53
bardzo lubię zupę ziemniaczaną ale jadłam bez grzybów
Wafelek2601 17.03.2012 17:44
pyszna
Iwona51
Iwona51 19.09.2011 12:09
smaczna
Monika193
Monika193 08.09.2011 16:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak