Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa
8 szt
kasza jaglana
1/2 szkl
bulonetka
1 szt
jajko
3 szt
masło
3 łyzki
mąka
1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
natka pietruszki
2 łyżki
szczypiorek usiekany
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
ketchup
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

Kalarepki sparzyć wrząca wodą, wydrążyć środki. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Masło z żółtkami utrzeć, dodać ubitą pianę z białek, bułkę tartą, połączyć z ryżem,wsypać zieleninę przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać. Kalarepy napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, podlać 1 szkl rosołu zrobionego z bulionetki i udusić do miękkości. Mąkę wymieszać z ketchupem i odrobiną zimnej wody, dodać do sosu zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2012 22:52
Takiej nie jadłam.
ankaryba 22.06.2012 11:11
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak