Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczaka z makaronem chińskim na klasycznym chińskim wywarze
Grzyby mun zalać wrzątkiem na 5 minut, potem zagotowałam ok 10 minut, wyjać i pokroic w cienkie paski. Mięso z udek kurczaka obrałamDo gotowego wywaru dodałam marchewke, pietruszke, pora, liście kapusty pekińskiej, doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam na wolnym ogniu ok 20minut. Wyjęłam marchewkę i pietruszkę. Dodałam olej sezamowy, grzyby mun, garść kiełek, mięso z kurczaka i łyżkę ziaren sezamu. Gotowałam razem 2-3 minuty. Suchy makaron wrzuciłam do zupy. Gaz wyłączyłam zeby makaron w niej napęczniał. Wyjętą marchewke pokroiłam w słupki i dodałam do zupy. Na talerz wyłożyc porcje zupy, na gore dałąm troche świeżych kiełków i talerz posypałam jeszcze ziarnami sezamu.