Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy na parze

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
60 dkg
słonina
15 dkg
cebula
3 szt
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
piwo
1 szkl
cytryna
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy na parze

Mięso pokroić na plastry grubości 1cm,rozbić tłuczkiem,posypać solą i pieprzem,cebulę obrać ,pokroić na plastry i poddusić na maśle.Na plasterkach słoniny układać mięso na przemian z cebulą i plasterkami cytryny bez pestek.Mięso oprószyć mąką i zalać piwem,szczelnie przykryć i dusić godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak