Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

5.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa np.toruńska,śląska lub resztki wędlin
70 dag
boczek
30 dag
cebula
2 szt
Majeranek suszony Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
2 szt
cukier
1 łyżka
czosnek
2 ząbki
biała fasola
1 kg
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody. Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak