Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Omlet w zupie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 łyżka
mleko
4 łyżki
posiekany szczypiorek
2 łyżki
masło
1 łyżeczka
utarty ser
5 dkg
kostka rosołowa
2 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko
2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet w zupie

Jaja wbijamy do wysokiego naczynia i mieszamy z mąką i mlekiem. Oproszamy pieprzem, solimy i dodajemy połowę szczypiorku. Odstawiamy na 10 minut. Rozgrzewamy na patelni masło i smazymy omlet z dwóch stron na rumiano. W garnku roztapiamy kostki rosołowe w litrze wody i doprowadzamy do wrzenia. Kroimy omlet w wąskie paski i zalewamy przygotowanym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak