surówka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sok cytrynowy

    2 łyzeczki
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • pieprz mielony Prymat

  • kapusta czerwona

    0,5 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować/lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i zostawić na 2 godziny przyciśniętą talerzem obciążonym czymś ciężkim. Po tym czasie odlać sok a kapustę wymieszać z drobno startymi ogórkami jabłkiem i cebulą drobno pokrojoną. Całość polać sosem zrobionym z oleju cukru i soku cytrynowego oraz pieprzu odrobiny.
Doskonały dodatek do obiadów

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat