Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina w cieście francuskim

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
1 szt
masło
1 łyżka
rosół
1 szkl
tymianek
białko
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
pieczarki posiekane
250 g
wieprzowina
1,20 (bez kości)
ciasto francuskie
1 opakowanie
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w cieście francuskim

Mięso natrzeć tymiankiem, solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Mięso ułożyć na blasze piec 50 minut, skrapiając rosołem. Pieczarki pokrojone w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać masło i cebulę, usmażyć, przestudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, wymieszać. Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak