Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek
1 torebka
słonina
5 dag
mleko
1/2 szklanka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
boczek wędzony
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

Żurek przygotować według przepisu na torebce. Rozprowadzić zimną wodą. Gotować, słoninę stopić, pokroić kiełbasę w cienkie plasterki. Ząbki czosnku zetrzeć z solą. Razem ze słoniną i kiełbasą dodać do zupy.
Mleko wymieszać z mąką, doprawić gotującą się zupę. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 17.03.2011 09:10
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak