Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka panierowana migdałami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
0,5 kg
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
0,5 szklanki
mąka
0,5 szklanki
jajko
2
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szklanki
migdały
150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka panierowana migdałami

Pierś z kurczaka pokrój na małe kotleciki. Mięso natrzyj papryką słodką, czosnkiem granulowanym i solą ziołową. Każdy kawałek obsyp mąką. Zanurz w roztrzepanym jajku i bułce tartej połączonej z migdałami. Smaż na rozgrzanym oleju około 5 minut z obu stron.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.06.2012 23:23
Pyszna! :)
adam1f 21.11.2011 00:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak