Przepis i sposób przygotowania na: Deser z mascarpone.
* 25 dag serka mascarpone
* 30 dag truskawek mrożonych
* 2 galaretki truskawkowe
* 3 łyżki dżemu morelowego (ja miałam dżem,który zrobiłam z przepisu Pyzy)
* 5 łyżek jogurtu naturalnego bez cukru
* 1 owoc kiwi
* 1 mandarynka
* 1/2 banana6 małych herbatników
* 6 kostek czekolady (moja była nadziewana-malinowa)
* 6 łyżeczek otrąb granulowanych (moje były truskawkowe
2 galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki wody (o poj.250ml). Wrzucić truskawki zamrożone i mieszać przez chwilę (truskawki się rozmrożą a galaretka wystygnie i szybciej stężeje.Rozłożyć galaretkę i truskawki do pucharków lub szklaneczek i wstawić do całkowitego stężenia.
W tym czasie zmiksować blenderem serek mascarpone, jogurt naturalny i dżem morelowy.
Na zastygniętą galaretkę wyciskać szprycą do kremu rozetki (ew. nałożyć łyżką).
Wierzch ozdobić herbatnikiem,plasterkiem kiwi,cząstką mandarynki i kawałkiem banana.Położyć kawałek czekolady i posypać łyżeczką otrąb granulowanych.Zresztą ozdobić można wg. uznania.