Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
żelfix 3
cukier 1,5 kg
sok z cytryny 1\\2 łyżeczki
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Z brzoskwiń usuwamy pestki i brzoskwinie zetrzeć na tartce , abo po swojemu bardzo drobno rozdrobnić , łączymy z cukrem i zagotować. Migdały muszą być drobniutko posiekane i wrzucamy do brzoskwiń , dodajemy sok z cytryny i dodałam żelfix 2:1. Wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować . Gotowe tylko już przełożyć do słoików i zakręcić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.01.2014 08:06
bardzo lubię taki domowy
ElizaT 24.02.2011 23:32
mój uwielbiony :)
matii6 24.02.2011 13:33
domowe są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak