Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

indyk z brokułami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy
1 łyżka
brokuły
40 dag
marchewka
25 dag
seler naciowy
20 dag
filet z indyka
50 dag
mąka ziemniaczana
1 łyżka
ząbek czosnku
1 szt.
cebula biała
1 szt.
olej
2 łyżki
zielone papryczki chili
2-3 szt.
bulion drobiowy
300 ml
sos sojowy
2 łyżki
sos rybny
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
ryż kleisty
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z brokułami

Ryż opłucz, wsyp do 400 ml osolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem 20 minut. Brokuły podziel na różyczki, włóż do osolonego wrzątku, gotuj 4 minuty, odsącz.
Filet z indyka pokrój w grubą kostkę. Przełóż do maski, oprósz mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dołóż posiekany czosnek i cebulę uraz pokrojoną w słupki marchewkę. Smaż 2 minuty. Dołóż pokrojony ukośnie seler. Oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i smaż, aż się lekko skarmelizuje. Dodaj plasterki chili i brokuły. Wlej bulion, sos sojowy i sos rybny. Doprowadź do wrzenia, gotuj 2 minuty. Potrawkę podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anika711 05.09.2012 21:16
super danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak