Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzybki(kapelusze)
1 kg
woda
1/2 litra
sól
2 łyżki
Sklep Prymat
cukier kryształ
6 łyżek
pieprz
1/2 g
Sklep Prymat
ziele angielskie
1/2 g
Sklep Prymat
cynamon
3/10 g
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ocet winny
1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

w garnku zagotować wodę, wkładać grzyby małymi porcjami na 30 sek. tak sparzone przełożyć do drugiego garnka, zalać 1/2 l. wody, dodać sól, cukier i gotować przez 10 min., zbierając piane, po czym dodać ocet i resztę przypraw. gotować jeszcze 5 - 10 min. grzyby przełożyć do słoików, rozdzielić równomiernie przyprawy (liście, ziele) i zalać zalewą, w której się gotowały. słoje pasteryzować przez 10 - 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak