Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z bakłażanem, pomidorami i fetą
Umyj warzywa, drobno pokrój( tak na ok. 0,5 cm plastry).
Krążki bakłażana posmaruj mieszanką oliwy, czosnku i octu- to ona nada im niezwykły aromat.
Z ciasta wykrój prostokąty wielkości dłoni, przełóż je na blachę, wierzch każdego posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp odrobiną bułki tartej (bułka wchłonie nadmiar wilgoci z warzyw, co pozwoli ciastu lepiej wyrosnąć).
Na każdej porcji ciasta połóż kilka plastrów bakłażana, posól je. Na nich pomidory i kawałki fety. Całość posyp oregano i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piecz ok. 20 minut, do zrumienienia brzegów ciasta.
Mini- tarty podawaj przybrane świeżymi ziołami( ja podaję z bazylią) skropione dobrą oliwą.
Smacznego:)