Schab z bakaliami

Schab z bakaliami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

1i1/2 kg schabu
szkl.słodkiego czerwonego wina
1/2 szklanki bulionu(możne być z kostki)
2-3 łyżki oleju
kilka rodzynek
5 dag migdałów mielonych
15 całych migdałów
pieprz
sol
cynamon

Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć,natrzeć pieprzem i sola.Mięso obsmażyć w głębokim rondlu na zloty kolor ze wszystkich stron.Dodać bulion ,czerwone wino,rodzynki oraz szczyptę cynamonu.Przykryć i dusić na małym ogniu około 1 godz.Cale migdały wrzucić do gorącej wody na około 3 minut.Odcedzić,opłukać w zimnej wodzie i ściągnąć skórkę lub kupić bez skorki .Nastepnie migdały zrumienić na patelni na zloty kolor.Schab wyjąc z rondla na półmisek.Mielone migdały dodać do sosu z duszenia i gotować jeszcze przez około 5 minut.Schab pokroić na plastry,polać sosem,i posypać prażonymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

30.10.2011 19:53
super

jasiek

16.07.2011 20:40
wyśmienity

rybka

12.12.2010 19:18
fajny przepis

Emilia22

29.09.2010 08:08
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat