Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlet mielony z natką pietruszki

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1/2 kg
jajko
1 szt
czosnek
2 zabki
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl
tłuszcz do smażenia
mleko
1/2 szkl
natka pietruszki
4 łyżki
kajzerka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z natką pietruszki

Bułkę kajzerkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jajko, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.02.2012 09:43
pyszne !
ankaryba 15.09.2011 13:59
tradycyjne i smaczne;)
Monika193
Monika193 03.06.2011 19:51
też takie robię, są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak