Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drobiowe.
Nadzienie:
1 duzy filet z kurczaka
3 marchewki
3 małe pęczki szczypioru
8 ząbków czosnku
3 cebule
200 ml mleka
2 łyżki mąki
pieprz,
gałka muszkatałowa,
sól,
bulion z kurczaka
margaryna do smażenia
Pokroić na drobno wcześniej ugotowany do miękkości filet, marchew, szczypior. Posiekać cebulę i czosnek;
Opłukać mąke w ½ szkłanki wody;
Na patelni usmażyć margarynę z cebulą i czosnkiem do uzyskania aromatu, dodać marchew i zagotować do miękkośći, następnie dodać filet; Wlać 200 ml wcześniej przygotowanego rosółu i zagotować dbająć aby nadzienie pozostało wilgotne, dodać dymkę, pierpz oraz gałkę muszkatołową do smaku.Na koniec wlać mleko i dodać mąkę.
Dodatkowo:
ok 1 kg bułki tartej
4 jajka ( ubić do panierowania)
olej do smażenia
Przygotować jajka i bułkę do panierowania. Nadzenie zawinąć w naleśniku, złożyć obydwa boki. Panierować w jajku i bułeczce, smażyć na gorącym oleju.
Smażyć w głębokim oleju i na duzym ogniu, nie za często przewracająć, ponieważ ciasto jest delikatne i może popękać.
Wychodzi ok 50 szt.