Kapusniak

Kapusniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • bulion

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • kiełbasa

    25 dag
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • olej

  • sok jabłkowy

    1 szklanka
  • kapusta kiszona

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj mięso, smaż razem kilka minut. Przełóż do garnka z bulionem, dodaj koncentrat, przyprawy, sok, pokrojona kapustę i gotuj 30 minut. Włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę i gotuj jeszcze kwadrans.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

28.09.2011 16:19
uwielbiam

marcia71

10.02.2011 12:06
na karkówce nie robiłam

Lidia11

15.09.2010 14:45
wygląda całkiem całkiem :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat