Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort bananowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa
1 szkl
cukier puder
1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
żółtko jajek
2 szt
cukier wanilinowy
2 łyzeczki
sok z cytryny
2 łyżki
polewa czekoladowa
1 szt
banan
4 szt
Biszkopt
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bananowy

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl zimnej wody, następnie zagotować. Banany rozgnieść na miazgę, skropić sokiem z cytryny. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem,ciągle ucierając, połączyć z miazgą bananową, wlać przestudzoną żelatynę. Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać. Na jeden blat biszkoptowy wyłożyć krem i przyłożyć drugim blatem. Oblać polewą czekoladową, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.12.2012 14:40
Pysznie się zapowiada.
pipi765 30.01.2012 17:46
uwielbiam go
Monika193
Monika193 12.08.2011 06:19
pyszny
Edyta38 29.06.2011 09:13
jaki pyszny!!!!!
MAR3STA 19.02.2011 12:53
świetny warto zrobić;)
Małgorzata113 19.02.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak