Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflanka z zacierką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
40 dkg
ziemniaki
60 dkg
włoszczyzna
1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
śmietana
150 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
10 dkg
jajko
1 sztuka
woda
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z zacierką

Mięso gotowac w osolonej wodzie do miękkości. Pod koniec dodać włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Mąkę, jajo i wodę oraz odrobinę soli zagnieść, przygotowane ciasto zetrzeć na tarce do zupy. Gotować kilka minut, doprawić przecierem oraz solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.12.2011 10:48
pycha
Iwona51
Iwona51 29.09.2011 17:07
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak