Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

nadzienie serowo-borówkowe do naleśników

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder
3 łyzki
rodzynki
1 łyżka
borówki
1 szkl.
olejek rumowy
1 op.
ser biały twarogowy
50 (chudy)
cukier waniliowy
1 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie serowo-borówkowe do naleśników

Borówki rozmrozić. Rodzynki sparzyć gorąca wodą, osączyć. Serek wymieszać z cukrami, i olejkiem rumowym, zmiksować. Do masy serowej dodać rodzynki i borówki delikatnie wymieszać. Na placki naleśnikowe ( wg mojego przepisu) kłaść 2 łyżki serka, zrobić kopertę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak