Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dietetyczne
5 żółtek, 3 szklanki mąki, 20 dag masła, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
5 białek, 0,5 szklanki cukru, 2 jogurty brzoskwiniowe po 500 ml, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag kokosu
Wykonanie:
Ciasto: Mąkę wymieszaną z proszkiem, cukier i masło posiekać, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na pół i schłodzić. Na blachę wyścieloną papierem zetrzeć połowę ciasta.
Masa: Jogurty wymieszać z cukrem, budyniem i proszkiem, dodać kokos i pianę ubitą z białek. Wylać na ciasto. Na masę zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w temperaturze 160stopni około 1 godziny.